Zaha Hadid’in Enstalasyonu Elastika’nın Altı Restoran Olarak Değerlendirildi

Miami Design District’te bulunan The Moore’un dört katlı atriyumunu kaplayan Zaha Hadid’in ikonik enstalasyonu Elastika’nın yer aldığı atriyum, günümüzde restoran olarak hizmet veriyor. WoodHouse ve ICRAVE tasarım stüdyoları, adını enstalasyondan alan Elastika restoranında pastel tonlar ve Art Deco detaylar kullandı. Eklektik bir lezzet yelpazesi sunan restoran, bağlanabilirlik ve akışkanlığı keşfeden heykelsi bir mimari deneyim olan Elastika enstalasyonu ile modern, sofistike ve duyulara hitap eden bir birliktelik kuruyor.

Modern mimari, lüks mağazalar ve sanat galerileriyle bilinen Miami Design District’te konumlanan The Moore, 1920’li yıllarda mimar, girişimci ve finansçı David P. Davis tarafından inşa edildi. Günümüzde kapsamlı bir yenilemenin ardından yeniden açılan bina, moda, tasarım, sanat, mimari ve gastronomi merkezi olarak yeni bir döneme başlıyor.

Tesiste öne çıkan yenilik, Zaha Hadid’in mekansal fikirlerinin mikrokozmik bir dışavurumunu simgeleyen ‘Elastika’nın mekânı kapladığı atriyumda bulunuyor. 2005 yılında Design Miami’nin açılışı için Pritzker ödüllü mimar Zaha Hadid’in tasarladığı ve atriyum boyunca katları birbirine bağlayan ‘Elastika’ enstalasyonu, açık mekânın atmosferine modern ve akışkan bir estetik katmıştı. WoodHouse ve ICRAVE iş birliği ile, beyaz amorf heykelin altında çağdaş tasarımı binanın orijinal tarihi mimari unsurlarıyla birleştiren davetkâr bir yemek alanı yer aldı.

 

Elastika Restoranı’nda kapalı mekâna sıcaklık ve tropik bir ambiyans getiren tropik yeşillikler ve soluk yeşil kadife koltuklar dikkat çekiyor. Binanın yenilenmesi kapsamında ayrıca bol miktarda doğal ışık sağlamak için yeni bir tavan penceresi ve üstü kapalı oturma alanı için yeşil renkte bir kaldırım verandası da eklendi.

Mobilyaların çoğu, Brezilyalı zanaatkar markası Sossego tarafından sürdürülebilir hasat edilmiş ahşap kullanılarak el işçiliğiyle özel olarak üretildi. Miami merkezli sanat danışmanı Monica Kalpakian’ın küratörlüğünü yaptığı çağdaş sanat koleksiyonunun yer aldığı ana yemek salonunda 18 koltuklu geniş bir bar, zarif kadife banket koltuklar, yarı özel bir yemek odası ile kahve ve kokteyller için bir lounge alanı bulunuyor.

WoodHouse’un kurucusu Brady Wood, Elastika restoranını şu sözlerle tanımlıyor: “İnsanların bir araya gelebileceği, yemek yiyebileceği ve simgesel binanın ve Zaha Hadid’in ikonik heykelinin tadını çıkarabileceği davetkar bir yer.”

Fotoğraflar: Todd Coleman / Woodhouse