Marsilya’da Mucem Müzesi’nde (2015), Tunus şehrinde Bardo Müzesi’nde (2016), Selanik ve Paris’in yanı sıra (2017) Marakeş, New York (2018) ve İstanbul’da (2019) sergilenen “Paylaşılan Kutsal Mekânlar” sergisi, 1 Temmuz 2021’den itibaren Ankara Cermodern’de ziyaretçilerle buluşuyor.
Bu proje dünyadaki mevcut derin bölünmeye karşı bir cevap getirmeyi amaçlıyor. Fransa’dan Fas’a, Türkiye’den Mısır’a Semavi dinlerin birlikte yaşadığı Akdeniz ve Orta Doğu’daki çeşitli bölgeleri keşfe çıkan proje, günümüzü niteleyen özcülük, yalnızlık veya nefret politikalarının ötesinde kültürlerarası bir çoğulculuğun mümkün olduğunu gösteriyor.
Sergiyi, daha önce farklı şehirlerdeki küratörlüğünü üstenen Dr. Dionogi Albera ve Dr. Manoël Pénicaud düzenlemişler.
Antropolog Dr. Dionigi Albera, Akdeniz bölgesinde Cezayir, Fransa, İtalya, Türkiye ve Tunus gibi ülkelerde birçok saha çalışması gerçekleştirmiş. Araştırmaları bu projenin kalbini oluşturmuş. Halen CNRS’de (Bilimsel Araştırmalar için Fransız Ulusal Merkezi) Aix-Marsille Üniversitesi Karşılaştırmalı Avrupa ve Akdeniz Etnoloji Enstitüsü’nde direktör olarak görev yapıyor.
CNRS’de (Bilimsel Araştırmalar için Fransız Ulusal Merkezi) Aix-Marseille Üniversitesi Karşılaştırmalı Avrupa ve Akdeniz Etnoloji Enstitüsü’nde antropolog olan Dr. Manoël Pénicaud’nun saha çalışmaları ise dinlerarası mekanlar ve hac yerleri üzerine.
Cermodern – Sıhhiye ANKARA
01.07.2021
30.09.2021
Anadolu Kültür ve Cermodern işbirliği ile
Link: https://www.ifturquie.org/etkinlik/sergi-paylasilan-kutsal-mekanlar/
Yorum Yazın!