Sedat Girgin’in Kişisel Sergisi ‘Bu Ben Değilim’ Galeri 77’de!

Sedat Girgin’in “Bu Ben Değilim” adlı kişisel sergisi, 19 Eylül – 26 Ekim 2024 tarihleri arasında Galeri 77’de sanatseverlerle buluşuyor. İnsanın kendine ve çevresine yabancılaşma teması etrafında şekillenen sergi, Girgin’in çizim ve eskiz çalışmalarında güçlü semboller ve çarpıcı deformasyonlarla ele alınıyor. Sanatçının hayal gücüne dayalı özgün ifade biçimi, dış referanslardan bağımsız bir yaratım sürecine olanak tanıyor. Bu süreç, figürlerin ve mekânların geleneksel anatomi ve perspektif kurallarından kopmasını sağlıyor, onları zamanın ve gerçekliğin dışına çıkarıyor.

Arayış / Odyssey, 2024

Sanatçının eserlerinde kullandığı semboller, izleyiciye farklı kapılar aralıyor. Girgin’in figürleri, kimi zaman evrensel anlamlar taşıyan sembollerle donatılırken, kimi zaman son derece kişisel yorumlara açık kapılar bırakıyor. Özellikle kostümlü figürleri, bireyin topluma kendini farklı gösterme çabalarını yansıtıyor. Beyaz yakalarla süslenmiş boyunlar, sanat tarihinin portre geleneğine bir gönderme yaparken, bireyin kendini özel hissetme arzusu ile yaşadığı gerçeklik arasındaki derin çatışmaları vurguluyor.

Züppe / Snob, 2024

Sergideki eserlerde sıkça görülen ironi ve sembolizm, hareketsizleştirilmiş tekerlekler, uçamayan kanatlı kuşlar, korunaklı ama kırılgan yumurtalar ve deformasyonun çirkinliğinden doğan çiçeklerle devam ediyor. Girgin’in çalışmalarında, didaktik bir anlam aktarımı yerine izleyicinin kendi keşif yolculuğuna çıkması teşvik ediliyor. Her bir unsur, izleyiciyi kendi duygularıyla eserler arasında bir bağ kurmaya ve bu etkileşim üzerinde düşünmeye yönlendiriyor.

Walk of Absurd N6-1, 2024
Bloom N2, 2024

Sedat Girgin’in ‘Bu Ben Değilim’ sergisinde yer alan çalışmaları, bireyin kimlik arayışlarını ve toplumsal yabancılaşmasını derinlemesine ele alıyor.

Modern insanın içsel çatışmalarını anlamasını ve bu çatışmalarla yüzleşmek için bir alan yaratmasını teşvik eden sergi, 19 Eylül – 26 Ekim tarihleri arasında Galeri 77’de pazar günleri hariç ziyaret edilebilir.

Detaylı bilgi için https://www.galeri77.com/tr/exhibitions/12-this-is-not-me-sedat-girgin/ web sitesini ziyaret edebilirsiniz.